U kind is ontvoerd? Tijd is alles bepalend! U moet direct handelen.

  • Neem contact op met de politie en geef aan dat het paspoort van uw kind vermist is. De politie kan hiervan direct melding maken. De vermissing wordt opgenomen in het internationale paspoortcontrole systeem van Interpol. Doe echter geen strafrechtelijke aangifte van de ontvoering voordat u met een advocaat heeft gesproken.
  • Is uw kind ontvoerd naar het buitenland? Mogelijk is de Nederlandse rechter nog bevoegd om beslissingen te nemen. Neem daarom direct contact op met een advocaat.
  • Is uw kind ontvoerd naar Nederland? Bij de rechtbank Den Haag kunt u een verzoek tot onmiddellijke teruggeleiding indienen. Neem contact op met een advocaat.
  • Is uw kind naar een land ontvoerd dat geen lid is van het Internationale Kinderontvoeringsverdrag? Juist ook dan kan het van belang zijn om zo snel mogelijk een procedure te starten hier in Nederland.
  • Is uw kind meegenomen naar een Verdragsland? Met hulp van een advocaat ter plaatste kan een procedure tot teruggeleiding worden gestart. Ook daarin kunnen wij u bijstaan.

 

Kind ontvoerd of vragen over kinderontvoering? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor via tel: 0031(010)8209602of via vantoorn@vantoornlegal.nl

Voor informatie of hulp bij kinderontvoering kunt u ook terecht bij het Centrum Internationale Kinderontvoering  www.kinderontvoering.org

 

VanToorn legal is gespecialiseerd op het gebied van Internationale Kinderontvoering.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Internationale Kinderontvoerings advocaten /

DIAL (Dutch International Child Abduction Lawyers www.diallawyers.org)